Cel mai romantic loc din România – Tunelul Dragostei – Caraş-Severin

Când am văzut imaginea pentru prima dată, am rămas surprins. Am crezut că este vorba despre celebrul tunel al iubirii din Ucraina. Aşa că am început să mă documentez mai îndeaproape, să mă asigur,  să văd dacă este vorba cu adevărat despre un loc din România sau din altă parte.

Căutând informaţii, am ajuns pe blogul fotografului Avramescu Florin.

“Minunat” – m-am gandit, când am văzut imaginile. Erau deci, reale.

Locul există deci, în România! Evrika!

Unde este acest loc?

În judeţul Caraş-Severin, între Caransebeş si Bouţari.

Povestea felului în care acest loc a devenit ceea ce se vede in fotografii:

Linia ferată Caransebeş-Bouţari-Subcetate este o cale ferată de tip secundar. Linia simplă şi neelectrificată a fost inaugurată la 11 noiembrie 1908 între Caransebeş şi Bouţari iar la 01 mai 1909 între Bouţari şi Subcetate.

 

 

Datorită diferenţelor de nivel foarte mari (până la 50mm/m) pe distanţa Bouţari – Sarmizegetusa, circulaţia trenurilor se efectua pe linie cu cremalieră.

Între 1908 şi 1978, pe traseul dintre Bouţari şi Sarmizegetusa, tracţiunea vagoanelor a fost efectuată cu locomotive cu aburi. În anul 1978 această linie a fost închisă pentru circulaţia trenurilor de călători.

 

 

Cel de-al doilea tronson de cale ferata (Sarmizegetusa – Haţeg) se închide in 1995 iar în anul 2000 linia dintre Bouţari şi Haţeg a fost dezafectată şi trecută in domeniul SAAF (Societatea de Administrare Active Feroviare).

Astăzi, între Caransebeş şi Bouţari circulă trenuri de călători şi marfă iar între Haţeg şi Subcetate, doar ocazional, trenuri de marfă.

 

 

Şi totuşi…

În trecut legea spunea că terenul trebuie să fie defrişat şi arat pe o distanţă de cel puţin 20 de metri de-a lungul şi de la axa căii ferate (zonă de protecţie). Legea s-a schimbat între timp. Copacii pot creşte în apropierea căii ferate, atât timp cât nu influenţează traficul froviar. Şi iată, copacii au crescut şi s-au apropiat de linia ferată, născându-se astfel acest minunat tunel. Tunelul dragostei, 100% românesc.

Mai multe imagini minunate despre acest loc găsiţi pe Florin Avramescu – Tunelul, mai explicit

 

Multumesc pentru vot! Daca vrei, distribuie acest pe retelele sociale. .
Ti-a placut articolul?
  • Imi place
  • Nu imi place

Comentarii

comments

Alte referințe

Spune-ți părerea

*